Majówka we Wrocławiu? Odkryj miodowe smaki w Hali Targowej!
28 kwietnia 2023źródło: Dolnośląska Zielona Dolina
Długi majowy weekend rozpocznie się już za chwilę. Dla tych, którzy planują zostać w tym czasie w mieście, mamy smakowitą ofertę. 6 maja we wrocławskiej Hali Targowej odbędzie się naprawdę słodkie spotkanie. W tym dniu będzie można zapoznać się z królestwem pszczół oraz posmakować płynne złoto prosto z Pasieki Wzgórz Trzebnickich Cyryla Czarzastego.
Pokazy, miód, sprzęt pszczelarski
Ciekawostki na temat produkcji miodów, uli, budowy pszczół, właściwości pyłków oraz tego, jak odróżnić prawdziwy miód od fałszywego, zostaną zaprezentowane podczas pokazów przygotowanych przez doświadczonego pszczelarza, praktyka oraz mistrza pszczelarstwa, którzy swoje życie zawodowe poświęcili pszczołom.
W trakcie każdej prezentacji przygotowaliśmy dla naszych gości degustację miodów, pyłków oraz wafli; pokaz ula; prezentację sprzętu pszczelarskiego oraz stroju; pokaz zbijania ramek oraz pokaz zabiegów pszczelarskich – zachęca Paweł Paszkowski z Dolnośląskiej Zielonej Doliny organizatora wydarzenia,
która ma swoje stoisko „Produkt Lokalny z Dolnego Śląska” na Hali Targowej we Wrocławiu.
Degustacja turbo miodów i innych produktów
Podczas degustacji można będzie wysłuchać opowieści o niezwykłych miodowych bogactwach i ich właściwościach leczniczych. Spotkanie odkryje przed dorosłymi oraz dziećmi sekrety pracowitych owadów, jak również pokaże niezwykłość pszczelich produktów.
Pasieka Wzgórz Trzebnickich oferuje tzw. Turbo miód – wyjaśnia pszczelarz. Jeśli nie wiecie, czym on się różni od zwykłego miodu, to przede wszystkim składem. Oprócz miodu wielokwiatowego, znajdziemy w nim pierzgę, pyłek kwiatowy, cynamon i imbir. Kuracja takim miodem jest doskonałym, naturalnym środkiem na wzmocnienie organizmu.
„Naturalne, bo z Dolnego Śląska” – Produkt lokalny na Hali Targowej
Punkt sprzedaży „Produkt Lokalny” to inicjatywa firmy Dolnośląska Zielona Dolina, spółki celowej Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Można tutaj znaleźć najlepsze produkty wytworzone na Dolnym Śląsku. Oferowane artykuły spożywcze wytwarzane są w oparciu o naturalne surowce pochodzące z naszego regionu oraz posiadają certyfikat „Zielona Dolina Żywności i Zdrowia”, który potwierdza wysokie parametry jakościowe oraz metodę wytworzenia z wykorzystaniem naturalnych surowców regionu Dolnego Śląska.
– Z myślą o naszym regionie stworzyliśmy wyjątkowe miejsce sprzedaży lokalnych produktów z Dolnego Śląska – tłumaczy Paweł Paszkowski. – Dbamy o zdrowie nas wszystkich, troszczymy się o lokalnych rzemieślników, szanujemy środowisko i zrównoważony rozwój, dlatego chcemy do Hali Targowej przyciągnąć więcej mieszkańców Wrocławia i pokazać produkty Dolnego Śląska.
Stąd w Hali Targowej możemy spodziewać się wielu nowych wydarzeń, skupionych wokół danego przedsiębiorstwa czy produktu. Pierwsze będzie miało miejsce już 6 maja i będzie związane z miodami.
Link do wydarzenia: https://bit.ly/3nauvb9
Miejsce: Hala Targowa we Wrocławiu, ul. Piaskowa 17, piętro I
Godziny pokazów:
– 11:30 – 12:00
– 13:00 – 13:30
– 14:00 – 14:30
– 15:00 – 15:30
www.produktlokalny.sklep.pl
www.zielonadolina.biz